Katsaus keittiööni!

Moni huomauttelee painostani ja kauhistelee kuinka lihava olen. Kyllähän minä olen katsonut peiliin ja tiedustan tämän asian. Siitä ei siis tarvitse erikseen huomauttaa, jos ette vielä sitä tienneet! Minulla ei tulisi pieneen mieleenkään kommentoida ikävästi toisen ulkonäköä.

Monesti voivotellaan myös sitä, että kun läskille ei saisi huomauttaa, että oletpa lihava, niin miksi sen sijaan laihoja saisi arvostella. Ei, ei, ei. Yhtä pahalta se tuntuu jos huomautellaan, että syö nyt naisparka jotain ja käynkö ostamassa sulle lihapiirakan tai pizzaa. Olen kokenut molemmat uskokaa tai älkää. Niin vanha kun sanonta onkin, pitää se edelleen paikkaansa: jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin pidä suusi kiinni.

Nykyään yleinen käsitys on se, että vedän pizzaa ja karkkia joka päivä lojuen sohvalla koko päivän tai kostean baari-illan jälkeen vedän supermegamätön snägärillä. Myönnettäköön, että sitäkin on tullut harrastettua. Mutta nykyään kun en liiku edes missään yökerhoissa yms. niin eipä ole nakkikioskejakaan.

Halusinkin avata teille vähän sitä miten syön. Omasta mielestä syön hirveän tavallisesti.

Tykkään ruoanlaitosta kotona. Yksin asuessa ongelmaksi usein muodostuu ruoan määrä. Teen aina 4 henkisen perheen annoksen verran ruokaa suunnilleen ja tavasta on vaikea päästä eroon. Ja inhoan ruokien pilaantumista kaappiin. Nykyään koitan olla maltillisempi ja annostella niin, että samaaa ruokaa syö pari päivää.

Silloin kun olin tosi hoikassa kunnossa ja liikuin paljon, söin 4-5 kertaa päivässä. Nykyään syön kerran päivässä. Silloin kun olen juhlimassa en yleensä syö ollenkaan koska se unohtuu.

No tässä teille mun lähiaikojen kokkailuja.

Eilen söin itsetekemää salamipastaa juustokastikkeessa. Ei niin terveellistä mutta tämä olikin päivän ainoa ateria.
Tykkään paljon salaateista. Tässä yksi lemppari.
Lauantaina kävin katajannokalla yhden baarin keittiön avajaisissa jossa sitten söin ceasarsalaatin ja mukana oli coctaileja.
Kanankoipia uunissa ja alla on pelkkää kukkakaalia mikä saa uskomattoman maun kanojen rasvasta ja marinadista. Voittaa riisin ja muussit mennentullen! 👅 Ainiin mukana oli vähän porkkanaa ja parsakaalia.
Usein ”mealpreppaan” eli paistan suuren määrän kanan rintafileitä ja jauhelihaa ja sitten laitan ne rasioihin keittettyjen/höyrytettyjen kasvisten kanssa ja siitä riittää moneksi päiväksi ja on varmasti terveellistä. Tuolloin kun ravinto on niin puhdasta ja hyvää niin joutuu kyllä syömään useasti päivässä. Kuvassa 500gr kananrintafileitä ja 1kg naudanlihaa 10%
Ostin myös grillipannun niin kasviksiin saa kivan värin ja grillin tunnun

Että tälläistä mulla. 😊 Itse tykkään liha/kasvispainotteisesta ruoasta sillä kaikki leipä/vehnä/riisi/peruna saa mulle kamalan ähkyn tunteen ja vatsanturvotusta aikaan. Mutta täytyy myöntää että herkullisia ne on joten niihinkin tulee sorruttua..

tykkään myös keitoista ja tullut tehtyä tulinen jauhelihakeitto, siskonmakkarakeitto ja lohikeitto.

Ei mulla tällä kertaa muuta.. 😉😘

Katsaus keittiööni!

21 kommenttia “Katsaus keittiööni!

 • 12.6.2018 at 13:24
  Permalink

  Itselläni on sama juttu elämässä, ääripäästä toiseen. Sama juttu kuin sullakin ruoan kanssa, joko paljon tai sitten liian vähän.
  Ruoka on pirun hyvää ja tuntuu, että koko ajan on nälkä ja minä vihaan ruoanlaittoa!
  Se, että syö jonkun ajan usein ja terveellisesti, ei valitettavasti auta mitään. Siitä on otettava elämäntapa, eikä vain ns. kuurina. Allekirjoitan tuon niin omalle kohdallenikin.
  Ja johonkin liikunalliseen harrastukseen pitäisi tulla intohimo! Kävin aikoina salilla ja jumpissa – hyi helvetti – ei mun juttu yhtään – liikaa ihmisiä ja mökää. Ei ihme ettei innostanut.
  Nyt on hirveä himo pyöräilyyn jo toista kesää. Toukokuussa poljin 554 km, tuntuu isolta määrältä, mutta on niin hemmetin hauskaa, että menee huomaamatta. Harmi, ettei tuo talvipyöräily oikein innosta… Ymmärrettävästi!
  Tsemppiä!

  Vastaa
 • 12.6.2018 at 15:42
  Permalink

  Hyvä Henna, sähän osaat kokata jos noi kaikki on sun tekemiä, ei noissa ruuissa ole mitään vikaa… päinvaistoin, maistuisi ainakin mulle.
  Jätät iltasyönnin nollaan, aamiainenkin maistuu paremmalle kun herää alkavaan nälän tunteeseen, aluksi aamulla kuppi teetä ja vettä tyhjään mahaan(kahvia) että saa vatsan herätettyä ja siihen maltillinen aamiainen, reippailua ja hieman hiostuttavaa urheilua(kävelyä näin aluksi), maltilliset annokset kasvisksia aina mukana, kyllä sulta rupeaa kilot karisemaan kunhan jätät kaljan,sidukan ja muut sopat vähemmälle.

  Vastaa
 • 12.6.2018 at 17:12
  Permalink

  On se vaan jännä että noilla annoksilla näytät siltä että olet juuri räjähtämässä. Ei tollaiseksi ilmapalloksi tulla salaattia syömällä. Ehkä et vain näe peilistä kuin osan itsestäsi, olet nääs aivan järkuttävän lihavassa kunnossa

  Vastaa
  • 13.6.2018 at 02:21
   Permalink

   Olet useamminki kommentoinut blogiin. Kaikki on vihaa täynnä. Kaikki mun ulkonäköön kohdistuvaa. Jos sulla olisi älyä ymmärtäisit elämää ja ihmisiä laajemmin. Miksi lihavuus ei johdu pelkästä syömisestä?, miksi sairaudet eivät johdu pelkästään elintavoista?, miksi terveet ihmiset sairastuu tai kuolee?, miksi tupakoimaton ihminen saa keuhkosyövän?, miksi laiha ihminen saa syödä niin paljon kuin haluaa?… alotetaan nyt näistä…

   Vastaa
  • 13.6.2018 at 11:23
   Permalink

   Hyvä se on toista moittia kun tietää vaan osan. Monilla esim elämän muutokset, stressi tai sairaus muuttaa painoa/ulkonäköä. Juurihan tuossa sanottiin että ”tiedän miltä näytän ja ei siitä erikseen tarvi huomauttaa”. Ja sitten sä tuut ja teet just sen mistä puhuttiin xD Kukaan meistä ei ole täydellinen 🙂 Antaa kaikkien ”kukkien kukkia ” omalla tavalla 🙂

   Vastaa
 • 13.6.2018 at 07:34
  Permalink

  Julkisuuden henkilönä toki ulkonäkö on asia jota kommentoidaan mutta jotenkin tympeeltä tuntuu lukea haukkumista siitä onko lihonu tai laihtunut. Ei oikein jaksa itteeni innostaa.. Vähän aikuismaisempaa käytöstä kaipaisin. Liekö syöt liian vähän ja elimistö säästöliekillä? Onko ohjetta jakaa tohon kukkakaali sörsseliin? Mulla kilpirauhasongelmat teki olosta tukalan ja siksi varon kommentoimasta ylipäätään muiden ulkonäköä. Se on musertavaa vaikkakaan ei niille kommenteille pidä antaa arvoa. Meitä mahtuu joka junaan😂 hyvää kesää hennalle!

  Vastaa
  • 13.6.2018 at 12:13
   Permalink

   Heippa Joanna! Kukkakaali on sellainen, että se imee itseensä todella paljon makua.. Osta ehdottomasti tuoretta kukkakaalia ja pilko ne sitten pienempiin osiin. Jos haluat muussimaisen rakenteen niin blenderissä siitä tulee ns. riisimäistä rakenteeltaan kun kerran pyöräyttää. Itse pilkon, että jää ns. purutuntumaa. Sitten vaan uunivuokaan ja vähän vettä(itse käytin tätä) tai kasvis/kanalientä pohjalle ettei pala ja sitten kanat päälle ja kaada myös ylimääräinen oma tai kaupan marinadi sinne..Voit kokeilla myös kukkakaalimuusia mitä tosin ei tarvitse laittaa uniin..Herkullista kasvisruokaa.. 🙂 Ja kiitos kommentista..mun pitäis aktivoitua vielä ton kilpirauhashomman osalta. kärsin lääkärikammosta joten ollut vaikeuksi ottaa uutta askelta. Kerran tutkittiin kunnallisella ja joku oi koholla mutta ei riittävästi..mutta eiköhän se tästä.. 🙂

   Vastaa
 • 13.6.2018 at 10:20
  Permalink

  Paino on herkkä ja yksityinen asia. Jokaisella on oikeus painaa sen verran kuin haluaa. Tiedän nämä ns. Ääripäät ja sen tuoman masennuksen ja huonon itsetunnon. Oon itse kokenut nämä aikoinaan myös. Kun sitten löytää sen kultaisen keskitien, salilla käynnin ihanuuden ja oikeaoppisen syömisen on olo ihan erilainen. Kaikki kuitenkin lähtee siitä että hyväksyy itsensä juuri semmoisena kuin on ja on itselle armollinen. Elämään sen jonkun jutun mitä haluaa. Hennalle tsemppiä ja älä välitä ilkeistä puheista vaikka ne sattuvat. Olet kaunis sisäisesti ja ulkoisesti. Ilkeyttä mahtuu maailmaan mutta mahtuu paljon hyvääkin.

  Vastaa
 • 13.6.2018 at 18:44
  Permalink

  Henna, sä olet hyvä just tuollaisena. Nyt kaikkien metoo- kampanjoiden aikana olisi toivottavaa, että
  koskemattomuus ulottuisi myös koskemaan epäasiallista kommentointia ihmisten ulkonäöstä. Onhan se nyt kumma, kun aikuiset ihmiset räksyttävät kuin pahaiset kakarat.

  Vastaa
 • 13.6.2018 at 18:58
  Permalink

  Js Henna todella on kokannut noi ruoat niin vika ei ole ruoassa vaan sen annostelussa.

  Syö 6 peintä ateriaa päivässä nii painosi tippuu 20 kg vuodessa. Eikä sun tarvitse hikoila liikunnassa itseäsi läkähdyksiin.
  Riittää kun teet 4 kertaa viikossa vaikka 30min -60 min reippaan kävelylenkin

  Kaunis olet edelleenkin ja jos vain otat painostasi ylimääräiset pois ….oot superkaunis…..niin äläkä koske alkoholiin …. ei sovi sinulle (niin kuin miljoonille muillekaan).

  Vastaa
  • 22.8.2018 at 08:52
   Permalink

   Tämä on hyvä kommentti 🙂

   Kohtuus ja monipuolisuus kaikessa, liikunnasta ruokavalioon, on elämäntapojen ylläpidon kannalta oleellisinta.

   Liikunta tuo elämään stressinhallintaa, sillä fyysinen kehon rasitus auttaa ihmistä kestämään arjessa vastaantulevat paineet. Lepoa tietenkään unohtamatta eli riittävästi unta ja keveämpiä lepopäiviä väliin niin mieli ja keho palautuu uuteen rasitukseen, on sitten työtä, rankka treenipäivä tai elämässä sillä hetkellä muutoin olevat haasteet.

   Alkoholissa taas on paljon energiaa, joten syödä voi hyvin, mutta kohtuuden ylläpito myös alkoholijuomissa on laihdutuksen kannalta oleellista. Vatsaa ei tule, kun alkoholin jättää juhlahetkiin – samoin ne juhlahetketkin korotustuvat ja ystäväpiiri muuttuu eli todelliset ystävät jää ja tilalle tulee treenien kautta tervehenkisiä tuttavia.

   Elämäntaparemontti auttaa kokonaisuuden hallinnan kanssa ja sitä kautta löytyy myös se tasapainoinen, tavallinen, itsensään huoltapitävä mieskin 😉

   Vastaa
 • 14.6.2018 at 09:58
  Permalink

  Ei sinua syöminen lihota, vaan juominen. Minulla oli sama juttu, alkoholi pois, sen lisäksi, että juot hirveen määrän kaloreita, viina lisää ruokahalua. Tsemppiä sinulle .

  Vastaa
 • 14.6.2018 at 14:54
  Permalink

  Kommentoin nyt painoasi, koska otit itse asian julkisesti puheeksi.

  Erikoista, että et laihdu, vaikka annokset näyttävät terveellisiltä, pieniltä ja syöt ainoastaan kerran päivässä. Jos mitään oleellista ei jäänyt kertomatta, niin varmasti on silloin jotain isosti vialla kehon säätelyjärjestelmässä. Kannattaa tutkituttaa!

  Vastaa
 • 15.6.2018 at 20:34
  Permalink

  Mä niin tiedän miltä tuntuu kun on ollut todella fitissä kondiksessa ja kun on sairaalloisen ylipainoinen. Nyt valitettavasti jälkimmäistä. Sattuu niin helvetisti kun näkee jonkun tyypin ilmeen, jota ei ole nähnyt muutamaan vuoteen… Siis, ei tarvitse sanoa edes mitään kun sen ilmeestä näkee, että ”Herrajumala, mitä sulle ontapahtunut?!”. No, mulle tapahtui masennus ja masennus/mielialalääkkeet. Painoa lisää 35-40kg kolmessa vuodessa. Kyllä mä haukun itse itseäni joka ikinen päivä niin paljon, että ei sitä tarvitse muiden enää tehdä. Mutta tekeepä ne kuitenkin. Ja sehän masentaa entisestään. Ihmiset voisivat ajatella miten puhuvat toisilleen. Pahiten mua loukkasi lähiaikoina miespuolinen lääkäri, joka kommentoi erittäin veemäisellä tavalla painoani.

  Vastaa
 • 16.6.2018 at 13:38
  Permalink

  Minusta näytät syövän ihan terveellisesti. On totta kuten joku sanoi, että stressi yms. saattaa aiheuttaa sen, että paino vain tuntuu pysyvän vaikka mitä tekisi. Liikutko muuten paljon? Itselläni ihan peruskävely, tanssiharrastus yms. pitää aineenvaihdunnan tasaisena. Myös veden juonti kannattaa muistaa. En siis luennoi, vaan kerron vain mikä itselläni on toiminut. Vuosia sitten päätin jättää kaikenlaisen laihduttamisen ja tein harrastuksista rutiinia, se on toiminut erittäin hyvin. En usko, että olen koskaan täysin tyytyväinen peilikuvaani, mutta olo on ainakin hyvä!

  Vastaa
  • 22.8.2018 at 09:00
   Permalink

   Tässä komppaan Mansikkaista 🙂

   Tavoitteellinen treeni ja fitness on nykyaikainen ilmiö. Ihmiset ovat pysyneet omassa tavoitepainossaan jo huomattavasti kauemmin.

   Käytännössä koetan tukea tässä ajatusta, että ihmiselle luontaista on pitää itsensä liikkeellä ja sen saa ihan arkipäivän välimatkojen kävelystä. Jos tekee paljon istumatyötä, jokin lihaskuntotreeni omalla keholla tukee kehon toimintaa ja auttaa pitämään sen toiminnassa pitkään myös kehon ikääntyessä 🙂

   Kaikki väkisin diettaaminen, suurin tavoittein onnistuu harvoin, joten pari elämäntapapäätöstä tukee paremmin jaksamista, kuin ulkonäköpainotteinen tai laihdutustavoitteinen kilogrammapäätös. Esim. kävelen osan työmatkasta tai nousen aina portaat kotiin.

   (Kylläpäs olen kommentoinut nyt paljon päivityksiisi, mutta itse olen aiemmin käsitellyt itsessäni väärin purkautuvaa levottomuutta ja käynyt läpi elämäni perusteet. Tavoite ei itselleni löytynyt ulkonäöstä, vaan sisäisesti hyvinvoinnista, itseni tuntemisesta ja hyväksymisestä, sekä huonojen arvojeni rehellisestä tunnistamisesta, sekä niiden käsittelystä pienin erin… ja tämä matka jatkuu viimeisiin elinpäivääni saakka. 🙂 )

   Vastaa
 • 21.6.2018 at 13:53
  Permalink

  Onpa todella ikävää, että ulkonäköäsi kommentoidaan sinulle. Ihmiset ovat niin tökeröitä 🙁
  Kaikkea hyvää kesääsi Henna, voi hyvin <3

  Vastaa
 • 26.6.2018 at 14:24
  Permalink

  Moikka. Itse kamppailen painon kanssa myös. Vuoden aikana tuli +10kg. Sain vinkin, että selleri mm poistaa turvotusta. Oon juonut joka päivä selleri, ananas, sitruuna ”mehua” Oletko kokeillut? 😊 Myös papaija on painonpudotuksessa hyvä. Tsemppiä ja muista syödä useammin, kuin kerran päivässä.

  Vastaa
  • 27.6.2018 at 14:49
   Permalink

   Joo selleristä olen kuullut..täytyykin lisätä tuo sun mehuvinkki omaan aamiaispöytään.. 😛

   Vastaa
 • 10.9.2018 at 09:01
  Permalink

  Ongelma on nimenomaan siinä että syöt vaan kerran päivässä. Aineenvaihduntasi ei tästä syystä toimi ollenkaan vaan kehosi on alituisessa ketoositilassa. Aamupala erityisen tärkeä. Kyllä se siitä, tsemppiä!

  Vastaa
 • 23.10.2018 at 22:44
  Permalink

  Onko sulta testattu kilpirauhasarvot? Jos ei, niin suosittelen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *