Suoraan asiaan!

Koska suomalainen haluaa mennä suoraan asiaan!

 • Koska haluan voittamani rahat käyttööni heti. Piste.
 • Koska haluan pelata, enkä kuulla megabonuksista ja ”lisäeduista”.
 • Koska henkilöllisyyden todistaminen sähkölaskulla on vaan naurettavaa.

Sijoita tulevaisuuteesi

Tässä kuvassa on ”pikku Henna” Voi kunpa joku olisi silloin osannut ohjata oikeaan suuntaan. Onneksi on vielä vuosia jäljellä : D Kuva: Nana Simelius

Blondillakin joskus tapahtuu jonkunlainen älynväläys pääkopassa. Tämän postauksen aihe on nuoruus. Valinnat, niiden seuraukset ja vanheneminen.

Tästä mulla olis jo tuhat tarinaa pelkästään ikäluokasta 14-28 vuoteen asti eli rapealla 14 vuoden kokemuksella. Uskokaa tai älkää niin niihin ei pitäisi kuulua näitä asioita mitä olen kokenut.

Mutta tämä postaus ei käsittele sinänsä pelkästään minua. Haluan tuoda ns. pahimmatkin luurangot kaapista ulos, mutta vain siksi, että joku valitsisi toisin kuin minä.

Kaikki tietää kuinka koulunkäynti on jossain vaiheessa paskaa silloin teininä. Ala-asteelle menee kyllä pieni innokas oppilas, mutta täysi-ikäisyyttä tavoitteleva ihminen jolla ei ole perheen tukea saattaakin jo sitten ajatella toisin saatika sitten jos on kiusaamista..

Lopetetaan yleinen jauhanta ja mennään siihen miksi minä olen minä. Ja kuinka kaikesta huolimatta rakastan itseäni ja perhettäni, mutta joskus toivoisin että voisin syntyä uudestaan. Mennä ajassa taaksepäin ja harkita. Olla kärsivällinen ja pitkäjänteinen eikä tämä mikä minusta tuli. Äkkipikainen ja spontaani mielensävaihtaja. Ne piirteet ei ole pahasta välillä, minun mielestäni tietty temperamentti antaa ihmisille kivaa särmää, mutta ne piirteet eivät erityisemmin sovi teini-ikäiselle oireilevalle lapselle eikä myöskään liiallisissa määrin aikuiselle ihmisille.

Kun päätät luopua kaikesta järkevästä silloin 17-vuotiaana ja vihdoin vapaudut ”aikuisena” eli täysi-ikäisenä kuin vankilasta niin sortuu hyvin epätavallisiin tekoihin. (vanhemmat ei voi enää kieltää lain puitteissa).
Muistan ajatteleeni heti, että teen just niinkun mua huvittaa, eikä kukaan määrää mua enää koskaan. Se vaikutti myös tuleviin parisuhteisiini, sillä muahan ei sitten saanut millään tavalla käskeä jotain tekemään. Sinne jäi myöskin koulunkäynnit.

Olin jälkeenpäin ajateltuna myöskin seksuaalisesti ”häiriintynyt”. Ensin olin muodostanut vuosia kuvan siitä televisiosta ja lehdistä, että tuolta pitää näyttää ja haluan näyttää, kiusaamisen seurauksena tavoittelin täydellisyyttä tai voisiko sanoa nuken tai pornotähden ulkonäköä. Unelma olisi olla kuin Paris Hilton tai Pamela Andersson ja sitä rataa. Meninkin heti hankkimaan silikonit.

Syitä enempää erittelemättä tutustuin netissä Mikael Forselliin. Vaihdoimme viestejä ja tapasimme ja soppa oli valmis. Kadun, että toinen ihminen joutui kärsimään huomionhakuisuuteni takia.

Pitkään ajattelin että maailma sotii mua vastaan ja kaikki käyttää mua hyväksi. Olin oikeesti niin pää pyörällä oleva nuori, että saatoin aiheuttaa monille haittaa. En kuitenkaan ole sitä koskaan tehnyt pahalla. Kun on sen 18 kieppeillä niin on helppo lähteä mukaan mihin vaan. Ja tässä huomasin sen että myöskin isäkompleksilla on ollut suuri vaikutus asiaan. Eli minulla ei ole ollut biologista isää koskaan tiedossa. Ja pienemmät sisarukseni vei lapsuudessa kasvatti-isäni huomion omina lapsina. Vaikka nykyään tiedän ja tajuan että sain ihan samalla tavalla rakkautta mahdollisuuksien mukaan häneltäkin.

Sitä sitten kasvamisen myötä halusi ylikorostaa itseään miehille saadakseen huomiota. Olin vähällä päätyä jopa sille tielle, että olen aikuisviihdealalla josta olisi ollut hyvin lyhyt tie vaikka itsensä myymiseen. Juuri oikealla hetkellä minulle tarjoutui kuitenkin toinen tie mikä pelasti minut hiukan ”parempiin piireihin”. Mutta silläkin on ollut kovat seuraukset. Nimittäin julkisuus. Sitä ei voikkaan hallita niinkuin haluaa. Se on aluksi hyvää ja jännittävää ja se on myös läsnä silloinkun et sitä halua. Älkää aikuisviihdealalla olevat ihmiset ottako tästä herneitä. Jos on ammattilainen ja tietää mitä tekee ja on oikeat syyt, niin mikään ala ei ole väärä. Pitää vaan tietää mitä tekee. En koe, että liian nuoret on tarpeeksi aikuisia tekemään niin isoja päätöksiä joka vaikuttaa koko loppuelämään.

Juuri nyt elän siinä hetkessä että olen ruvennut pohtimaan paljon asioita. Kolmekymppiä lähestyy. Kai tämä on jotain henkistä kasvamista tai sitten kolmenkympin kriisi.

Moni asia kaduttaa. Nyt voin sen myöntää. Ja kun myönnän sen voin huokaista ääneen. Nyt olen saanut sen sanottua. Ihminen aina sanoo ettei kadu mitään, koska virheiden tekemisen myöntäminen sattuisi liikaa.

Tänä päivänä kun olen alkanut korjaamaan kaikkia tehtyjä virheitä pikkuhiljaa ja nähnyt sen työmäärän mitä on vielä edessä ja jokapäivä on täynnä mietintää, niin kyllä sitä miettii että millainen se elämä olisi ollut jos olisi tehnyt pidempiaikaisia ratkaisuja ja tähdännyt tulevaisuuteen eikä vaan toiminut hetken mielijohteesta päivä kerrallaan.

No nyt saa avautuminen riittää. Jatkan tätä prosessia todennäköisesti vielä pitkään, mutta viestini ja tämän kirjoituksen koko pointti on teille nuoret:

1. Käykää koulut kerralla kunnolla loppuun. Se on parasta aikaa oppia ja satsata koko loppuelämään. Myöhemmin kaikki on vaikeampaa, mutta ei kuitenkaan mahdotonta. Koulutus johtaa hyvään työpaikkaan ja varhaisiässä hankittu työpaikka ehkäisee syrjäytymistä mikä edetessään hankaloittaa paljon asioita pitkään.

2. Älkää eläkö yli varojen ja halutko kaikkea maallista mammonaa, myöhemmin tajuaa kuinka vähän materiaalilla on merkitystä. Säästäkää ja käyttäkää rahaa fiksusti. Luottotietojen menetys on VAKAVA asia joka johtaa pitkään syöksykierteeseen. Pyytäkää ajoissa apua ennenkuin tilanne on liian paha. Läheiset kyllä ymmärtää tai maksujärjestelyn saa kun reagoi tarpeeksi aikaisin.

3. Älkää ihannoiko ihmisiä instagramin, somen tai julkisuuden perusteella. Todellisuus on paljon rumempaa. Me kaikki elämme tavallista arkea ja yleensä mitä paremmalta se näyttää ulospäin, sitä enemmän on paineita. Valitkaa kaveripiiri tarkkaan sillä ihmisillä ympärillä on myös suuri merkitys omaan hyvinvointiin.

4. Viimeisimpänä mutta tärkeimpänä. Ollaan armollisia toisiamme kohtaan. Kaikki kulkee omanlaisen elämänpolun. Ilo synnyttää iloa ja suru surua. Hyvä luo lisää hyvää joten näinä vaikeina aikoina mitä kaikilla on niin maailma on paljon parempi paikka olemalla ystävällinen kaikille <3

Pusuja teille kaikille…

 

 

Sijoita tulevaisuuteesi

9 kommenttia “Sijoita tulevaisuuteesi

 • 6.2.2018 at 02:42
  Permalink

  Ei mitään pahaa sanottavaa siitä, että ihminen havahtuu todellisuuteen. Kukaan ei voi tehdä virheitä toisen puolesta, mutta tämä tilitys on rehellisyydessään silmiä avaava. Toivottavasti.

  Vastaa
 • 7.2.2018 at 08:44
  Permalink

  tässä tuli tärkeimmät niin kun pitää.yhdyn samaan hennan kanssa näistä säännöist,.mutta jos on lapsena jo alkanut oireilee mielenterveyttä monesta tekijöistä tai on muuten oppimisvaikeuksia niin ei aina nämä säännöt mene niin myöskään eikä pysty toteuttaa,niin se vaan menee,ikävä kyllä.

  Vastaa
 • 7.2.2018 at 08:55
  Permalink

  Moi Henna
  Taidanpa näyttää tän postauksen tyttärelleni. Sinä puhut kokemuksesta ja siksi kannattaisi kuunnella.
  Toivon sulle kaikkea hyvää jatkossakin ❤️

  Vastaa
 • 7.2.2018 at 10:14
  Permalink

  Mä olin koulussa kiusattu. Minua haukuttiin muun muassa siksi, kun oli isot huulet ja kaveria haukuttiin, kun sillä oli iso perse 🙂 Niin ne ajat muuttuu; tästä siis 20-vuotta.
  Toisaalta järki onneksi pysyi aina päässä ja lukion jälkeen elämä alkoi ihan eri lailla, kun muutin pois pieneltä kotipaikkakunnaltani opiskelemaan. Pääsin siihen kouluun mihin halusin, löysin hyvän miehen, valmistuin, pääsin koulutusta vastaaviin töihin, menin naimisiin, sain lapsia ja ostettiin koti. Tämä kaikki johtunee siitä, että ne koulut todellakin tuli kaiken teinipaskan keskellä hoidettua silti ja nyt ihan oikeasti aikuisena mulla pyyhkii ihan tosi hyvin. On perhe-koti-terveys- ja raha-asiat kunnossa.
  Nyt kun ikää on 35-vuotta ja vanhempi lapsista jo koulussa olen opettanut lapselle puolustamaan itseään ja muita. Olen opettanut, että hänellä on rajat, joita toisten ei ole oikeus rikkoa (ei tarvitse kuunnella haukkumista tai tulla tönityksi ym). Olen puuttunut epäoikeudenmukaisuuksiin heti. Itselleni ei näitä taitoja kotoa opetettu; siksi kai niin helppo kohde olinkin yläasteella kiusaajille; ne pirut ovat hyviä vainuamaan epävarmuutta.
  Kaikille nuorille pikkuhiljaa kukkahattu-tatiksi siirryttyäni paasaan, että kun koulut käy on helpompi hakea ja saada töitä, joista maksetaan myös kohtalaisesti. Ulkonäköpaineita tulee varmasti lapsillekin esiin, mutta koitan vahvistaa heidän itsevarmuuttaan niin, että eivät alkaisi ilkeiden kommenttien myötä (joita väkisinkin elämässä tulee eteen) epäilemään itseään; he ovat täydellisiä. Niin me kaikki ollaan.

  Vastaa
 • 8.2.2018 at 08:07
  Permalink

  Olipa kypsä kirjoitus! Muistan miten aikoinaan BB:tä katsoessani ajattelin myötätuntoisesti, että tuolla tytöllä ei asiat ole ihan kohdallaan. Tosi mukava kuulla, että olet päässyt oikeille raiteille! Erityisesti tuo katumus-kohta kirjoituksessasi kosketti: kyllä minäkin kadun monia tekemiäni ja tekemättä jättämiäni asioita, ja mielestäni se on tervettä. Olen aina ihmetellyt sitä, kun ihmiset sanovat etteivät kadu mitään.

  Toivon sinulle jatkossa kaikkea hyvää! Olet vielä nuori, joten ehdit kokea vielä vuosien ajan seesteistä elämää entisen sekoilun sijaan!

  Vastaa
 • 10.2.2018 at 09:27
  Permalink

  Miksi vedät aikuisviihteen ”lokaan”… Jos et ole asiaa kokeillut et voi sanoa mitään millaista olisi ollut toimia sen parissa. Voi olla että siitä olisi ollut lyhyt matka itsensä myymiseen tai sitten voi olla ettei olisi ollut. Elämä on valintoja, jonkun mielestä aikuisviihteen tekeminen voi olla ihan mukavaa ja toisaalta voi olla että joku ei koe itsensä myymistä mitenkään pahana, onhan tälläisiäkin ihmisiä haastateltu. Tuskin Rakel Liekkikään olisi toimittajan hommissa ilman pornossa saamaansa julkisuutta (tietty oli Suomen ykköstähti alallaan).

  Mutta sä olet kaunis ja rohkeakin, mitä sitten ikinä teetkin. Hyvä että tunnistat tehneesi virheitä, kukapa meistä ei olisi. Tsemppiä elämään.

  Vastaa
 • 23.2.2018 at 17:56
  Permalink

  Hyvä kirjoitus, Henna! Tuntuu, että kirjoittamasi asiat eivät olleet vain hienoja fraaseja ja kieltä, jota ”kuuluu” käyttää. Tsemppiä!

  Anna

  Vastaa
 • 2.3.2018 at 22:39
  Permalink

  Voin niin samaistua sun tekstiin tuli nuorena teininä tehtyä vaikka mitä hölmöä ja olin myös hyvin kapinallinen ja päätin että kun täytän 18 kukaan ei enään määrää mua ja teen mitä huvittaa. Voi sitä häpeän määrää mitä tuli tehtyä teininä mutta helpottaa tietää etten oo ainut :).

  Vastaa
 • 8.5.2018 at 17:02
  Permalink

  Välttäisin myös päihteitä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *