Katumuslista

Pauli Hanhiniemi – Muutkin mokaa

”Oppi kautta kantapään
lensi veks ja menemään.
Typeryyttään on niin vaikee myöntää, myönnän sen.

Tää ei oo ihan haudan vakavaa
muutkin mokaa.
Mua saa, mua täytyy valistaa
muutkin mokaa.”

Tässä nyt on tullut mietittyä aika paljon elämää viimeaikoina. On alkanut harmittaa monikin asia. Ihan ne ihkaomat valinnat ja teot! Elämän eri vaiheisiin kuuluu kaikenlaista, eikä asioita pidä kuitenkaan liikaa ruveta katumaan. Mutta näin yleisellä tasolla otan tämän puheeksi, koska olen viimeaikoina tajunnut kuinka aiemmat päätökseni tulevat vaikuttamaan moneen asiaan elämässäni.

Tässä lista noloimmista asioista elämässäni:

1. Nolot sekoilut julkisuudessa

Ensin oli tärkeintä olla vain esillä. Olin nuori ja minua oltiin kiusattu koko ikäni. Koin saavani koston kun olin nätti ja pääsin esille lehtiin ja mallikuvauksiin.

Sitten kuvioihin tuli Mikael Forssell ja Bigbrother. Rahaa alkoi tulla useita tonneja kerralla tekemättä mitään(lehtihaastattelut). Se houkutti. Olinhan vasta täysikäinen. Sitten soppa oli valmis.

Olin valmis myymään mitä noloimpiakin juttuja julkisuuteen helpon rahan takia! Jälkeenpäin kaduttaa, sillä ne tulee vaikuttamaan minun koko loppuelämääni ja häiritsemään esim. työkuvioita ja sitä, että minut voitaisiin ottaa vakavasti. Ja vaikka itse haluaisin muuttua ja uuden mahdollisuuden se on hankalaa menneisyyteni takia!

2. Alastomuus, kännisekoilut ja tappelut

Kaikkea ei tarvitse näyttää kaikille, niinkun sitä koko vartaloa koko Suomelle. Ei näytä hyvältä myöskään, kun joku googlaa sinut kun on palkkaamassa sinua johonkin.
Kännisekoilut kuuluu ensimmäisten kännejen kategoriaan eikä sovi aikuisiälle. Niitä olen valitettavasti joskus harrastanut. Pitäisi juoda mieluummin niin vähän, että pysyy kontrolli. Tappeluihin tuli myös jouduttua ja valitettavasti ne on kuulunut myös liian usein parisuhteisiin. Nämä kyllä kaduttaa.

3. Raha-asiat retuperällä

En ole koskaan hallinnut rahankäyttöä! Joudun tänäkin päivänä sitä opettelemaan. Ulosottovelat on suuri häpeä harteilla. En saanut kauhean hyvää talousoppia kotikasvatuksessa, ja minulle oli ensimmäisten tienestejen myötä tärkeintä, että saan vaan vihdoin mitä haluan. Ostin kymmenittäin kenkiä ja laukkuja yms. mutta juna- ja ratikkalippua ei tietenkään olisi tullut mieleen maksaa. Sehän olisi tylsää. Velkojen kasvaessa kaikki oli hälläväliä ja lopulta ei kiinnostanut avata kirjekuoria laisinkaan.

Nyt olen alkanut kantaa vastuuni ja sopinut velkajärjestelyn ja max. vuosi niin kaikki on hoidettu! Lopullisesti! Eikä ikinä tule lisää, jos minä saan päättää.

Ensi blogissa paneudutaankin sitten niihin iloisiin asioihin ja mulla on myös hyviä uutisia 🙂

Katumuslista

11 kommenttia “Katumuslista

 • 15.11.2017 at 08:12
  Permalink

  Huomenta
  Kiva kun kirjoitit pitkästä aikaa blogia ja olet miettinyt mitä olet elämässäsi mokaillut,oppia
  niistä voi mutta pitää myös olla armollinen itselleen.

  Se on totta kun olet julkisuuden henkilö ja paljon olit aikoinaan lehdissä tempaustesi takia,se voi
  vaikuttaa työn saantiin.
  Välttämättä työnantaja ei ota tosissaan mutta olen ymmärtänyt että sinulla on koko ajan töitä ollut.
  Jostakin luin että olet aloittanut puhelinmyyjänä.

  Tämä pimatsu kun lopetti alkon käytön elämä on muuttunut täysin,toki raha asioitten kanssa on
  vielä tekemistä.
  Joskus vaan pitää elämässä kääntää uusi sivu,mutta on ne viinan tuskat välillä ihan karmeat…
  Mutta kun muistaa sen viimeisen krapulan ja morkkiksen joka kesti päiviä,yrittää kävellä
  Alkon ohitse.

  Helppoa ei ole mutta elämä on selviytymistä päivästä toiseen,jaksamista sinulle.

  Vastaa
 • 15.11.2017 at 20:40
  Permalink

  Henna olet kaunis ja sinulla on upea vartalo. Oli kiva katsella sitä, ole ylpeä itsestäsi.

  Vastaa
 • 15.11.2017 at 21:32
  Permalink

  Ei sitä nuorempana aina tajua, kuinka moni asia saattaa seuraavan kymmenen vuoden aikana potkaista päähän. Maksan opintolainaa takaisin vaikka kunnon tienestejä ei ole. Olisin voinut nostaa lainaa vähemmän, etsiä viikonlopputyötä tai tehdä rahankäyttösuunnitelman. Nyt olen sellaisen tehnyt kun pitää tarkasti elää ja olisi kiva säästää hieman.

  Sen, että muut alkavat ottaa sinut vakavemmin, saa todennäköisesti parhaiten vireille siten että alkaa vain hoitaa asiansa vastuuntuntoisesti ja puhuu asiaa – kuten olet nyt tehnytkin. Jatka samalla linjalla niin muut huomaavat uusien tuulien puhaltavan.

  Vastaa
 • 15.11.2017 at 22:17
  Permalink

  oisko syytä opetella rahankäyttöä, luottokortit ei oo ilmaista rahaa, niistä pitää maksaa korkoa..

  Vastaa
 • 16.11.2017 at 07:03
  Permalink

  Aika vähän on velkaa jos noilla tulolla (6957€) saa hoidettua. Jokin ei täsmää tarinassa.

  Vastaa
  • 16.11.2017 at 20:58
   Permalink

   Mulla onkin yritys. Ja kannattaa tosiaan ennenku syyttelee niin pohtia josko ois toisella joku toinen keino ansaita. Maksoin muuten velkojakin pois tänä vuonna lähemmäs 9000e 🙂 se on julkista tietoa kai..

   Vastaa
 • 16.11.2017 at 09:49
  Permalink

  Hienoa, että elämässäsi on kääntynyt uusi sivu! Toivottavasti lähelläsi on turvallisia ja luotettavia ihmisiä, joiden kanssa voit elää ”tavallista” hyvää elämää ja saat tarvittaessa heiltä tukea. Sinäkin ansaitset elää hyvää elämää – jokaisella on siihen oikeus!

  Vastaa
 • 16.11.2017 at 17:05
  Permalink

  Henna hei, kaikki me mokaillaan tossa iässä, ihan joka ikinen! Sä nyt vaan teit sen julkisuudessa, no big deal. Älä menneistä turhaan stressaa, tehty mikä tehty. Useimmat meistä, niinkuin sinä nyt, kasvavat aikuiseksi ja löytävät mielekkäämpää tekemistä. Keski-ikäiset ”kohukaunottaret” roskalehtien sivuilla ovat vain niitä jotka eivät saaneet oikean elämän syrjästä koskaan kiinni. Sillä ei ole mitään merkitystä mitä teit eilen tai viime viikolla, vain se ratkaisee mitä teet tänään. Onnea ja menestystä jatkoon Henna, kyllä elämä kantaa!

  Vastaa
 • 16.11.2017 at 20:55
  Permalink

  Olet vaan tavallinen ihminen, joka on joskus mokaillut elämässään. Olet ottanut opiksi, joten vaikeudet eivät ole olleet turhia. Sinulla on taipumus vähätellä itseäsi kuten kirjoituksesta näkyy. Nyt kun olet ensin haukkunut itse itsesi niin mitä jos tekisit.nyt sovinnon itsesi kanssa? Kehut itsesi ja olet kiltti itsellesi. Et enää syytä itseäsi vaan menet jo eteenpäin.

  Vastaa
 • 16.11.2017 at 21:01
  Permalink

  Iso kiitos kaikille ihanista ja kannustavista kommenteista! Arvostan tosi paljon! ❤️ Tuli hyvä mieli kun joku vielä uskoo ja ei heti tyrmää ja hauku 💋

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *