Kympillä 200 ilmaiskierrosta

Kirsikka tarjoaa sinulle tänään maukkaat edut.

 1. Avaa uusi pelitili Kirsikka-kasinolle.
 2. Talleta vähintään 10€ – saat 200 ilmaiskierrosta Book of Dead -peliin.

Kirsikan asiakkaana tarjolla on lisäksi joka viikko satoja ilmaiskierroksia.

SoMe:ssa ei tarvita käytöstapoja?

image
Kyllä rupesi tekemään mieli hiukan ystävällisemmän ilmapiirin pariin ulkomaille!

Tiesin, että edellinen postaukseni ”alastonkuvan” kera (missä tosin ei mitään näkynyt) tulisi herättämään mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutten arvellut että sen vuoksi joku voisi haluta tappaa minut!

Ennen nauroin moisille puheille, mutta aikuisiän myötä olen tajunnut, että kyseiset puheet pitää ottaa erittäin vakavasti! Jokaikinen vastaava kommentti. Oli se sitten mistä tahansa peräisin.

Olen ollut julkisuuden alkuajoista asti monenlaisen vainon kohteena, ja oveni takana on käyty pimpottelemassa ja pälyilemässä niin, että minä puhun samaan aikaan hätäkeskukseen kun joku tiirailee postiluukustani ja kuuntelee. How scary is that!

Postilaatikkooni on tiputettu tekstejä mihin on liimattu sanomalehdestä sanoja mitä voisi pitää häirintänä ja uhkailuna, minulle on tiputettu postilaatikosta myös huumausainetta aikoinaan. Vein tuon kyseisen valkoisen pulverin poliisin laboratorioon tutkintaan ja se oli joko kokaiiinia tai amfetamiinia. Lähettäjää ei voitu selvittää. Hyvin epäselväksi jäi, mitä tämä lähettäjä ajoi takaa! Olisiko hän hlunnut minun tyhmänä nauttivan aineen ja se olisikin ollut kuolettavaa?

Kun olin naimisissa, kotiovemme takana kävi useasti joku hullu. Hän hakkasi oveamme raivopäissään ja hajotti osan siitä riehuessaan..

Joku oli myös samoihin aikoihin perustanut facebookin ryhmän ”tappakaa Henna&Antti” ja ryhmän kuvassa oli ruumispussin kuva! Ryhmän kuvauksena oli ”potkikaa niitä päähän ja antakaa veren lentää” tyyppinen kuvaus ryhmän ideasta! Tämän veimme erittäin kovan pelon saattelemana oikeuteen, johon saatiin ryhmän perustanut henkilö paikalle poliisin selvitettyä kuka oli tämän takana. Hän tuli sitten sinne asianajajansa kanssa toteamaan, että ”se oli vitsi” ja pelkällä huumorilla tehty ja hän pääsi kuin pääsikin hauskan ”vitsinsä” kanssa kun koira veräjästä! Ei voitu todistaa, että kyseinen henkilö olisi käynyt luonamme, mutta meille yhteys oli selkeä! Kärsin silloin pitkään univaikeuksista ja harkitsimme jopa muuttoa, mutta annoimme sitten olla.

Kevennyksenä näille tapauksille voin kertoa yhden onnellisesti päättyneenkin tarinan. Nykyisessä talossa missä asun, oven takanani kävi joka päivä joku pimpottamassa, ja joka kerta kun ovikello soi itkin täristen sängyssä hievahtamattakaan, enkä uskaltanut liikkua sängystä moneen tuntiin jos joku kuuntelisi liikkeitäni rappukäytävässä. Mietin, että koska tämä loppuu ja otanko oikeuden omiin käsiin ja menen pesäpallomailan kanssa joku päivä oven taakse ja kajautan saadakseni lopulta rauhan. Jokaisen pimpotuksen jälkeen olin pelon sekaisissa tunteissa useita tunteja ja minut valtasi järkyttävä ahdistus!

Kaverit ilmoittaa aina kun he tulee, postipaketeista tiedän etukäteen, ja jos kaverit tulee niin meillä on siis sellainen tietty koputustapa sovittuna!

No eräänä päivänä sitten olin lähdössä ulos koirani kanssa, kun vastaan tulee valtavan herttainen, ihana naapurin mummo ketä en ollut aiemmin tavannut. Hän ryntäsi minua kohti ja sanoi, että vihdoin hän tapaa minut. Hän oli siis kotinsa ikkunasta aina ihaillut minua ja Vanillaa, koska hän oli erittäin eläinrakas! Hän sitten kertoi, että hän oli ostanut koiralleni herkkuja ja halunnut tuoda minulle itse askartelemiaan kortteja henkilökohtaisesti, muttei ollut koskaan tavoittanut minua. Hän halusi myös, että jos vaan mahdollista niin hän saisi koirani hoitoon kun minulla on kiireitä! Multa pääsi siinä vaiheessa nauru ja itku helpotuksesta! Kuinka suloista ja ihanaa ja mitä piruja olinkaan maalaillut seinille! No olipa yksi onnellinen tarina muuhun ahdinkoon! Kokemukset olivat vaan opettanut minut pelkäämään.

Niin ja sitten tähän viimeiseen uhkaukseen mikä ilmeisesti kumpusi viimeisimmästä blogipostauksestani! Sain facebookin kautta viestin, että olen ällöttävä läski ja minunkaltaisiani ihmisiä ei tarvita tähän maailmaan!

”tapa itsesi läski” ja ”jos et sinä tee sitä niin minä teen!” olivat pääasiallinen viesti. Ihmisellä ei ollut kunnon profiilia eikä kuvaa ollenkaan, eikä mitään saatavilla olevia tietoja! Kuitenkin puhui suomea ja kirjoitti, joten ihan oikea ihminen siellä takana täytyy olla. En halua käydä enää samaa läpi mitä joskus jouduin käymään. Nukun edelleen yleensä pieni valo päällä, koska pimeä saa minut pelkäämään, teljen oven turvalukkoon, ja säpsähdän pieniä ääniä mitkä rapusta kuuluu! Joka kerta tulee pala kurkkuun kun posti tipahtaa postiluukusta! Onko se ihmisen elämää? minusta ei. Olenko ansainnut sen? Mielestäni en!

Nyt on muidenkin julkisuuden henkilöiden toimesta ollut paljon puhetta siitä, miten julkisuudesta tutut henkilöt ovat saaneet osakseen kestämätöntä kritiikkiä ja kiusaamista. Mekin olemme vain ihmisiä, eikä se että naama on jossain esillä, oli se sitten hyvässä tai pahassa, oikeuta kohtelemaan meitä huonommin tai lakien ulkopuolella. Ymmärrän, että ns ”turha julkisuus” aiheuttaa ihmisten keskuudessa närää ja itsekkin välillä katson joidenkin touhua huuli pyöreänä! Minulle on kuitenkin kotona jo lapsena opetettu käytöstavat, ja siihen mm. kuuluu että ketään ei loukata! Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa se kannattaa jättää sanomatta!

Kaikki ketkä tän nyt lukee, toivon että jokainen miettisi omaa somekäyttäytymistä hetken!

Jos et pidä jostain, voisiko sen sivuuttaa sen sijaan että haukkuu?

Eikö netissä ole paljon mielekästäkin tekemistä negatiivisiin asioihin keskittymisen sijaan?

Jos kommentoit niin onko kommentti sellainen, että työnantajasi, äitisi tai opettajasikin voisi lukea sen?

Jos ei niin onkohan se soveliasta käytöstä sittenkään?

Voisiko jotain jättää sanomatta koska se loukkaa muita?

Jääkö itselle oikeasti hyvä mieli kun toisen saa lytätä ja varsinkin jos sen voi tehdä nimettömänä eikä ”jää kiinni”? Tekeekö sellainen toiminta sinusta oikeasti onnellisen?

Tässäkin voisi olla yksi hyvä ajatusleikki: Irrota oma kommenttisi asianyhteydestä, mihin olit sitä kommentoimassa ja kuvittele, että sanoisit saman kommentin jollekkin ystävällesi tai läheisellesi! Katsos kun me kaikki olemme jonkun lapsia, äitejä tai isiä, siskoja tai veljiä. Meilläkin on tunteet ja ihmisiä ketkä meitä rakastaa!

Törmäsinpä tuossa tähän samaan ilmiöön muuallakin. Elämme rajuja muutoksen aikoja ja ymmärrän, että nykyinen tilanne ja politiikka jakaa ihmisten mielipiteitä yms, mutta siltikin en hyväksy tälläistä:

Tälläinen vihapuhe ei ole millään tasolla sallittua!
Tälläinen vihapuhe ei ole millään tasolla sallittua! Kuva: Yle

Peace & love

Henna

SoMe:ssa ei tarvita käytöstapoja?

8 kommenttia “SoMe:ssa ei tarvita käytöstapoja?

 • 16.6.2017 at 13:41
  Permalink

  Hei!
  Jostain syystä tuli avattua kirjoituksesi (harvoin metropolin sivuilla käyn) ja tuli todella paha mieli puolestasi. Minua suututtaa ihmiset, jotka ”vitsin varjolla” tekevät ja sanovat todella pahoja juttuja toiselle. Ei kukaan ansaitse tuollaista kohtelua. Toivon sinulle rohkeutta elämään ja kaikkea hyvää. Älä lannistu missään tilanteessa. Olet kaunis ja arvokas ihminen. Ps: Jeesus todella rakastaa sinua 🙂

  Vastaa
 • 17.6.2017 at 20:08
  Permalink

  LÄSSYN LÄSSYN,SULLA ONAINA NIIN VITUN VAIKEETA,JA SITTEN HAETAAN TÄÄLLÄ BLOGISSA MYÖTÄTUNTOA JA SYMPATIAA,EI HERU, OLET SÄÄLITTÄVÄ TAPAUS. Toivtodellä häivyt sinne ulkomaille ja jäät sinne!!!

  Vastaa
 • 17.6.2017 at 22:59
  Permalink

  Vainoaminen on rikollista. Tietty jos haluaa vähentää vainoamisriskiä niin kannattaa jättää julkiset nakupostailut. Nehän provosoivat hulluja. Haluaako ottaa sen riskin vai ei, haluaako turvallisen elämän vai ei. Nää on niitä mitä voi miettiä. Fiilispohjalta ajattelisin että Henna jossain syvillä lapsuuden sopukoissasi ”kaipaat/tarvitset/haet” tuota kaikkea draamaa elämääsi. En tarkoita niin että uhrina olisit syyllinen, vaan hakemalla haet tilanteita, joissa saat huomiota. Huomio, huomio, huomio. Minä. Ihan terapeuttikaan ei tarvitse olla, että huomaa miten vähälle huomiollle olet lapsena jäänyt. Hyvää toivon sulle, tee mitä teet ja mitä sun täytyy tehdä, että kasvat.

  Vastaa
 • 18.6.2017 at 09:47
  Permalink

  Ei nyt ole käynnissä sen ihmeempiä ”muutoksen aikoja” kuin aiemminkaan ihmiskunnan historiassa. Joistain ihmisistä vain saattaa tuntua siltä kun omassa elämässä on käynnissä myllerryksiä. Rauhallisempia aikoja nämä ovat kun suurin osa 1900-luvusta joka oli jatkuvaa sotimista Euroopassa.

  Kannattaisi varmaan pitää Seiskassa matalampaa profiilia jos luonto ei kestä ihmisten kommentointia. Sähän voit olla raportoimasta jokaista asiaasi lehtiin.

  Mikä muuten on se työsi viihdealalla, josta olet aiemmin maininnut? Ei se ainakaan kovin menestyksekäs ole koska se ei julkisista verotiedoistasi näy?

  Vastaa
 • 18.6.2017 at 15:06
  Permalink

  Kaikkee hyvää sinulle. Mä rakastan sua. En tiedä miksi vielä muistelet anttia kai se oli sit ”se”

  Vastaa
 • 20.6.2017 at 16:50
  Permalink

  Henna,miksi ihmeessä lähetät someen alaston kuviasi? Poistu julkisuudesta ja huomaat että saat elää ihan rauhassa. Minusta on erittäin nurinkurista että tehdään kaikkensa että päästään julkisuuteen ja sitten aletaan itkemään sitä julkisuuden nurjaa puolta..Se on niin että kuka leikkiin lähtee se leikin kestäköön.. Se on vaan niin että kaikki ei hymise sitä ,että miten ihana olet ja kaunis ja ja ja…. On niitä jotka eivät omaa hyviä tapoja ja joita ärsyttää tuo jatkuva esillä olo, naamasi somessa jatkuvasti mitä kummallisimmissa yhteyksissä… Usko pois, puoli vuotta ei kuvia ,ei juttuja ,niin unohduksissa olet..Jotenkin vaan tuntuu ,että sitä et juuri halua.

  Vastaa
 • 21.6.2017 at 03:20
  Permalink

  Ootko ajatellut maailman menoa siltä kantilta että taidat laittaa itsesi tyrkylle provosoivasti vihanpuhujille. Ikävää että haukutaan ja jotkut kommentit ovat tosi ilkeitä mutta onko fiksua julkaista alastonkuvia, kertoa intiimimmätkin asiasi tai haukkua paskaksi Suomi, suomalaiset yms.? Odotitko positiivisia kommentteja ja tsemppiä? Blogistin pitäisi miettiä mitä julkaisee ja rajata sisältöä koska kommentit tulevat nimimerkeillä ja meitä on joka junaan, varmasti tiedät sen.
  Olisit saanut kivan matkakertomus jutun reissustasi jos olisit jättänyt kännisekoilut kertomatta ja tissit liiveissä.
  Mukavaa on myös jos seksi sujuu mutta uskotko että paljon nautinnollisempaa kun pitää sen omana tietonaan! Mukavaa kesää sinulle.

  Vastaa
 • 8.5.2018 at 23:07
  Permalink

  Tämä some -maailma on muuttunut helpoksi alustaksi joillekin ihmisille oksentaa ajatuksensa näppäimistön kautta tänne anonyyminä, vaikka voisi pitää ajatuksensa omana tietonaan ja jos itsellä on niin pahoja ongelmia että ne pitää purkaa tuntemattomiin ihmisiin, niin voi ja kannattaa hakea apua.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *