Uusi kasinotarjous!

Talleta 50€ ja saat 100€ pelirahaa!

 1. Siirry sivulle.
 2. Saat 210 ilmaiskierrosta pelkästä rekisteröinnistä.
 3. Tee talletus, ensimmäinen talletuksesi tuplataan 50€ saakka.

5 syytä miksi kannattaa käydä Pietarissa!

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Mun kuvaama hieno kuva Eremitaasista! :)

Pietari on lähellä ja avartaa maailmankatsomusta. Hyvin erilainen kun esimerkiksi Eu-maat minne suomalaiset alituiseen matkustaa. Pietari on kokemisen arvoinen paikka ja historia on vahvasti esillä.

 • Tänne pääsee nopeasti ja helposti kaupunkilomalle ja on paikkana todella upea ja näkemisen arvoinen.
 • Hintataso syömisen ja juomisen suhteen on aivan loistava. Jos haluaa tänne halvalla niin bussimatka tänne on maksimissaan 25 euroa. Tänne ei tarvitse lentää. Ainoastaan viisumi maksaa mutta ilman sitäkin pääsee hiukan kalliimmalla järjestetyllä laivamatkalla. Täällä mikään ei maksa mitään (tällä hetkellä koska kurssi on niin hyvä suomalaisille) ja suurin kustannus on viisumi ja meno-paluu kiitos VR:n jos haluaa tänne nopeammin. Saatiin melkein viikon hotelli samalla hinnalla kun menohinta junalla Pietariin, siksi suosittelen bussia vaikka aikaa kuluukin puolet enemmän.
 • Jos sinulla oli ennakkoluuloja Venäjää kohtaan tulet totaalisesti muuttamaan käsityksesi ja huomaamaan kuinka lähellä on hieno erilainen kulttuuri.
 • Pietarissa voit nähdä maailmankuulun venäläisen balettiesityksen tai miksi et menisi vaikkapa sirkukseen. Kulttuuria riittää ja ovat alansa huippuja.
 • Jos rakastat hyvää ruokaa, vodkaa, shampanjaa ja musiikkia ja haluat sen edullisesti niin lähde Pietariin. Ennenkaikkea jos haluaa nähdä maailmaa ja matkabudjetti on pieni niin täällä pystyy nykypäivänä nauttimaan pienellä rahalla. Ei voi muuta kun suositella. Unohtakaa Venäjäpelko, inho, ennakkoluulot, propaganda tai mitä ikinä onkaan mielessä. Täällä pärjää suomalaisena helvetin hyvin jos vaan kiinnostusta riittää..

Nähtävyyksiä:

Iisakin kirkko

isakinkirkko on Pietarin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Ortodoksisen Iisakinkirkon rakentaminen kesti neljäkymmentä vuotta 1818–1858, mistä suomen kieleen on jäänyt ikuisuushanketta tarkoittava ilmaisu: ”rakennetaan kuin Iisakinkirkkoa”. Kirkolla oli aikoinaan katedraalin asema.

Iisakinkirkko on maailman neljänneksi korkein kupolirakennus (101,5 metriä), Rooman Pietarinkirkon, Lontoon St Paulin katedraalin ja Firenzen Santa Maria del Fiore -tuomiokirkon jälkeen, ja sen joka puolelta kaupunkia näkyvään kultakupoliin on käytetty sata kiloa kultaa. Rakennus edustaa uusklassismia ja korinttilaista tyyliä. Se on ulkonaisesti kreikkalaisen ristin muotoinen keskeiskirkko, mutta sisätilaltaan keskeiskirkon ja basilikanvälimuoto.

Lähde: Wikipedia

Kazanin katetdraali

Kazanin Jumalanäidin katedraali on ortodoksinen kirkko Pietarissa. Kirkko rakennettiin 1801–1811 Nevski prospektin varrelle arkkitehti Andrei Voronihinin suunnitelman mukaan latinalaisen ristin muotoon. Katedraalin arkkitehtuuri edustaa tyyliltään uusklassismia, vaikkakin siinä voi nähdä myös piirteitä barokista.

Katedraali sai nimensä Kazanin ihmeitätekevän Jumalanäidin kuvasta, jonka kopiota säilytettiin kirkossa.

Kazanin kirkon paikalla oli aiemmin Jumalansynnyttäjän kirkko, joka oli rakennettu 1737 keisarinna Annan hallituskaudella, ja jossa keisarinna Katariina II oli kruunattu 1762. 1800 Paavali I antoi käskyn rakentaa paikalle uuden kirkon, jonka suunnitteli Andrei Voronihin, kreivi Stroganovin maaorja. Aleksanteri I laski uuden kirkon peruskiven syyskuussa 1801. Kirkkoa rakennettiin kymmenen vuotta kotimaisella työvoimalla paikallisista materiaaleista, ja se tuli maksamaan kolme miljoonaa ruplaa. Vihkiminen suoritettiin syyskuussa 1811.

Pian valmistumisensa jälkeen Kazanin katedraali sai kunnian säilyttää voitonmerkkejä isänmaallisesta sodasta. Sotasankari ja Napoleonin voittaja marsalkka Mihail Kutuzov haudattiin kirkkoon 1813. Ajan kuluessa kirkosta tuli Venäjän imperiumin sotasaavutusten näyttelypaikka. Tosin Pietari-Paavalin linnoituksen kirkossa säilytetyt voitonmerkit jätettiin sinne, koska valtaosa niistä on tsaari Pietari Suuren saavuttamia ja kirkossa on myös hänen hautansa.

Katedraali toimi Pietarin pääkirkkona aina lokakuun vallankumoukseen saakka, jonka jälkeen kirkko suljettiin 1929, ja 1932 sen tiloissa avattiin uskonnon ja ateismin historian museo. Kazanin kirkko luovutettiin Venäjän ortodoksiselle kirkolle 1991, avattiin 1992, ja vihittiin uudelleen 1998. Nykyään Kazanin Jumalanäidin katedraali on taas Pietarin pääkirkko.

Lähde: Wikipedia

Kirkko veren päällä

Kristuksen ylösnousemuksen katedraali eli Verikirkko (”Kirkko veren päällä”) on Pietarissa sijaitseva ortodoksinen kirkkorakennus. Kirkko rakennettiin Aleksanteri III:n käskystä vuosina 1883–1907 Gribojedovin kanavan varrelle paikalle, jolla hänen isänsä ja edeltäjänsä Aleksanteri II murhattiin vuonna 1881.

Lähde: Wikipedia

Eremitaasi

Eremitaaši on Pietarissa sijaitseva eräs maailman suurimmista taide- ja kulttuurihistoriallisista museoista. Museon johtaja on Mihail Borisovitš Piotrovski.

Eremitaašilla tarkoitettiin alkujaan Katariina II:n vuonna 1764 Talvipalatsin yhteyteen perustamaa hovimuseota, mutta kokoelman levittäytyessä varsinaisen Talvipalatsin puolelle vuonna 1922 nimi on laajentunut käsittämään koko palatsin yhteydessä olevaa taidekokoelmaa. Kokoelma sisältää nykyisellään lähes kolme miljoonaa taide-esinettä.

lähde: Wikipedia

Nevajoki-risteily

Suuri Nevajoki risteilyllä näet Nevajoen tärkeimmät ja kuuluisimmat avattavat sillat, palatsit ja linnoitukset. Pietarin keskusta jokiristeilyllä näet kaikki keskustan nähtävyydet kuten Verikirkko, Talvipalatsi, Kazanin katedraali. Yksi suosituimmista risteilyistä on yöaikaan tapahtuva risteily, jolloin näet kaupungin siltojen avautuvan ja nähtävyydet loistokkaasti valaistuna.

Lähde: Visitpietari.fi

Venäläinen Baletti

Mariinski-teatteri ylläpitää ja kehittää venäläistä ooppera- ja balettitraditiota, ja sen ohjelmisto käsittää luonnollisesti kaikki tärkeimmät venäläiset ooppera- ja balettiteokset sekä merkittävän määrän sellaista ohjelmistoa, jota ei länsimaissa juurikaan esitetä. Toisaalta Mariinski-teatterin ohjelmistoon kuuluu myös kattava valikoima italialaista, saksalaista, ranskalaista, brittiläistä ja tsekkiläistä oopperaa. Sekä venäläisten että ulkomaisten oopperoiden esitykset ovat laadukkaita. Ensikertalaiselle voi kuitenkin suositella erityisesti venäläisiä klassikko-oopperoita ja -baletteja, sillä niistä tuskin on mahdollista nähdä tasokkaampia esityksiä missään muualla maailmassa.

Lähde: Pietariopas.fi

Venäläinen sirkus

Pietarin sirkus on Venäjän vanhin toimiva sirkus Pietarissa. Sirkus avattiin 26. joulukuuta 1877. Sirkus kulki nimellä Cinizellin sirkus vuoteen 1919 saakka, jolloin se siirrettiin Venäjän valtion johdon alle kommunistisen vallankumouksen jälkeen. Sirkuksen alullepanija oli suuren italialaisen sirkusperheen Gaetano Ciniselli, joka toimi hevoskouluttajana. Nykyisin sirkusta kutsutaan Fontankan sirkukseksi, Bolšoin sirkukseksi tai Pietarin sirkukseksi. Pietarin sirkus on venäläisen sirkustaiteen edelläkävijä. Se sijaitsee Nevan sivujoen Fontankan varrella.

Lähde: Wikipedia

Venäjän taiteen museo

Venäläisen taiteen museon kokoelmiin kuuluu noin 400 000 teosta, ja se kattaa venäläisen taiteen historian 900-luvulta meidän päiviimme. Kokoelmissa on Andrei Rubljovin ikonitaidetta, Ivan Aivazovskin merimaisemia, Isaak Levitanin maisemamaalauksia sekä Ilja RepininVasili Perovin ja Mihail Vrubelinteoksia. Museo on erityisen tunnettu venäläisen avantgarde-taiteen kokoelmastaan. Uransa loppuvaiheessa Kazimir Malevitš työskenteli Venäläisen museon kokeellisessa laboratoriossa, jonka johtajaksi hänet nimitettiin vuonna 1932.

Museon nykytaiteen osasto avattiin 1980-luvun lopulla. Osasto kerää ja esittää uusia ja ei-perinteisiä taidemuotoja, kuten installaatioita, objekteja, videotaidettavalokuvausta ja valokuvaukseen perustuvaa taidetta.

Lähde: Wikipedia

Maista näitä:

Kaspianmeren kaviaari

Saslik

Venäläiset alkupalat

Vodka

Pelmenit

Venäläiset salaatit kuten Olivie

Blinit

Huomioita:

Palvelukulttuuri on erilainen kun Suomessa. Täällä kaikissa paikoissa on pöytiintarjoilu, mutta palvelua joutuu odottamaan välillä pitkästyttävän kauan. Ei saa hermostua.

Kielimuuri on kova. Harva osaa englantia. Parilla sanalla pärjää hyvin ja elekielellä kuten näyttämällä sormella listasta mitä haluaa tai sanakirjan avulla asiat hoituu kuitenkin.

Monet asiat tuntuu monimutkaisilta ja täällä ollaan aika hyviä säätämään kaikenlaista, mutta kaikki loppujen lopuksi järjestyy kun malttaa. Maltti on valttia.

On helppo tulla turistina huijatuksi rahasummien suhteen esim taksipalveluita käyttäessä eli hinta pitää sopia etukäteen. Jos ostat matkamuistoja osta ne syrjemmältä missä monta eri paikka ja kilpailu kovempaa. hinta laskee.

Tässä nyt näitä alkupaloja. tule, koe ja näe. En voi muuta kuin suositella.

Palataan taas rakkaat ja tervetuloa Pietariin 🙂

<3 Henna

Ps. Koitin laittaa kuvia mutta ne ei suuren kokonsa vuoksi löytäneet tietään tänne joten kun keksin ratkaisun niin seuraavassa sitten 🙂

 

 

 

 

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

5 syytä miksi kannattaa käydä Pietarissa!

2 kommenttia “5 syytä miksi kannattaa käydä Pietarissa!

 • 23.8.2016 at 19:24
  Permalink

  ttu mitä paskaa taas
  näytä tissit tai kerro mitä söit aamiaiseksi
  ei jatkoon

  Vastaa
 • 29.8.2016 at 14:41
  Permalink

  Suomalaiset ei pidä venäläisiä minään. Meidän silmissä venäläiset ovat edelleen toppatakki päällä kulkevia deekuja ja ryysyisiä mummoja. Ei mielikuvat tyhjästä synny. Talvella 44 venäläiset murhasivat helsinkiläisiä siviilejä tekemissään terroripommituksissa. Sittenkö pitäisi vielä rahoittaa matkailulla tuota valtiota jota nytkin johtaa vaarallinen hyypiö.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Talleta 1€ - saat 10€ pelirahaa!
Talleta 1€ - saat 10€ pelirahaa!